3 Kasım 2010 Çarşamba

30.09.2010 Perşembe Debrecen




5.Gün
Bugün erken kalkmak yok.Saat 2'de üniversitenin spor salonuna gidip kayıt işlemlerimizi yaptırdık,kimliklerimizi aldık.Das Ekip hazır.Şehirdeki motorsiklet mağazalarını gezdik.Hava çok soğudu, 7 derece.
Day 5
We don't need to wake up early today.We went to registration office at 2 pm.And we got our crew badge.Crew is ready now:)
We strolled bikers shops here.It's so cold.... 7 C

29.09.2010 Çarşamba Craiova-Debrecen(Macaristan)


4.Gün
Bu sefer mantıklı bi saatte yola koyulduk; yedi.
Romanya sınırından Macaristan'a geçtik.Macaristan'da giriş işlemlerimizi yapmak için yer arıyoruz.Hiçbir araç durmuyor ve kimse bizi durdurmuyor.Sonradan işe uyandık '' Avrupa Birliği''. Halimiz komikti.
Yol boyunca bize bazen Tuna eşlik etti.Akşam dokuz gibi Debrecen'e varabildik.Otele vardığımızda bizi bir süpriz bekliyordu.Bir hata sonucu Deniz'le bana otelin en güzel odasını vermek zorunda kaldılar.Aman no problem canım...
Akşam yemeği otelimizle aynı caddede bulunan Belgian Beer Cafe'de.Hindistan cevizli ananaslı tavuk,çikolata şarap soslu tavuk ve tabiki Gülaş Çorbası.
Bugün 573 km yol yapmışız.
Day 4
This time we started very reasonable time. 7 am.
We passed from Romania to Hungry.At the border we looked after for custom office.Couldn't find.And it was really interesting that nobody stopped us.Oops ! European Union...
We were driving along the Danube River.When we arrived our hotel,they gave us the best room by mistake.Good .....no problem hun....
We went for dinner to Belgian Beer Cafe which in on the same street of our hotel.Chicken with pineapple and coconut,chicken with wine and chocolate and of course Gülaş Soup.
Today we did 573 km.

28.09.2010 Salı Edirne-Craiova (Romanya)







3.Gün
Sabah 4'te uyandık, 4:30 'da arabanın ve motorların başındaydık.Deniz ve İsmail motorla ben ve İsmail'in babası Ahmet abi minibüsle.
Ahmet abi eski tır şöforü.Buralardan en az 100 kere geçmiş ve bize tavsiyesi '' Bulgar'da durmak yok! '' O yüzden bizi bu kadar erken kaldırdı.Zaten derdimiz biran önce Debrecen'e(Macaristan) yani yarışmanın yapılacağı yere varmak.
Saat 6:15 olduğunda kapılardaki işlemlerimizi bitirmiş ve Bulgaristan'a girmiştik.Buranın benzini daha ucuz olduğunu bildiğimiz için Türk tarafında benzin almamıştık.Bulduğumuz ilk benzincide durduk.Pompada kendi işini kendin hallediyorsun,sonra paranı ödemek için içeriye giriyorsun.Deniz'le İsmail benzin pompasına elini attığında pompadan garip sesler gelip ardından dumanlar çıkmaya başladı.İçerdeki kadına seslendik,dışarı çıkıp bi göz atması gerektiğini söyledik.O ise bizi yanlış anlayıp bize pompanın nasıl çalıştığını anlatmaya çalışıyordu.Dumanlar arttı.Bulgar göçmeni Ahmet abi minibüsten inip kadını dışarı çağırdı.Kadın dumanı görüp panikle telefona sarıldı.Biz de ordan koşar adım uzaklaştık.Deniz'le İsmail benzinliği bozdu.Dönüşte benzin istasyonu yerinde duruyor mu diye bakıcaz.
Sofya'nın içine girmeden çevreyolunu takip edip Bulgaristan'ın kuzeyine Tuna Nehri'ne doğru yol aldık.Deniz'le İsmail sürekli durmak istiyor.Bizim eski kurtta ''Gene niye durdular? '' diye homurdanıyor.
Oriahova'dan sala binip Tuna Nehri üzerinden Romanya'ya geçtik.Daha önce hiç bu kadar geniş bi nehir görmemiştim...Güzel Tuna...
Romanya'da bir sürü at arabası görmeye başladık.Ve yollar da hiç iyi değil.Hemen hemen her yerde tadilat var.Bizimkiler devamlı çukurlara düşmemeye çalışıyorlar.Ahmet abiyse eski alışkanlığından olsa gerek devamlı gitmek gitmek ve gitmek istiyor.Saat 19:00 gibi Deniz Craiova'da bi otelin önünde durdu ve ''Ben daha ileri gitmiyorum.'' dedi.Yaklaşık 15 saattir yoldayız.Ee haklılar...İkisi de bitmişti.
Otel Craiova'da odalarımıza yerleştik.Akşam yemeği için dışarı çıktık.Bir taksiye atlayıp şehir merkezine gittik.Yerel giysilerle insanlar şarkılar söyleyip dans ediyorlardı.Biz de aralarına katıldık.
O kadar uzun güne rağmen 2 kere sınır geçişi ve Tuna Nehri geçişi yüzünden topu topu 562km yol yapmışız.
Day 3
We woke up 4 am and departure was 4.30 am.Nice :( The minivan's driver was our pilot's dad who used to be a truck driver.So he passed more than 100 times from these roads.His offer was not to stay in Bulgaria....That's why we woke up early and we wanted to arrive a.s.a.p to Debrecen.
At 6:15 we finished both side custom affairs.Good...
Gasoline is cheaper in Bulgaria than to Turkey.So we did't buy in Turkey.After we passed the border,we stopped at the first petrol station.When we tried to take the pump out,smoke was coming out.Deniz and İsmail tried to tell the lady who was responsible of that place.She tried to explain how to use then she saw the smoke.She was in panic.And we were running away.
We didn't entered to the center of Sofia,followed the highway,along th Dabune River.We got in the ferry from Bulgaria to Romania.
Deniz and İsmail wanted to make a break because of the roads were so bad.But İsmail's dad just want to drive drive and drive.Finally Deniz stopped in front of one of the hotel in Craiova and said '' I'm not driving anymore''.They were almost dead.15 hours on the way.
Check in and chill out nice.We got in the taxi to eat in centrum.In the middle of square there were folk dancers.Me and İsmail joined them as well.
We did 562km today in 15 hours.

27.09.2010 Pazartesi Ayvalık-Edirne




2.Gün
Şansımıza hava güzel ve yolda olmaktan çok keyif alıyoruz.Kulaklıklarımızdan müzik dinleyerek yavaş yavaş Kaz Dağları'nı tırmanmaya başladık.Deniz biranda bi köy yoluna saptı.Süprizzz .... Küçük Şirince nam-ı değer Yeşilyurt Köyü.Kahve molası.Bir sürü küçük cafe ''Maison Française'' sayfalarından fırlamış gibi...
Çanakkale'den Kilitbahir'e feribotla geçiyoruz.Keşan üzerinden Edirne.Sınıra 8 km kala Aslanlı tesislerinde diğerleri bizi bekliyor.
Bu akşam burda konaklayacağız.Yarış hakkında kısa bir sohbetten sonra erkenden odalarımıza çekilliyoruz.Zira ertesi gün çok uzun olacak.
Bodrum'dan sınıra kadar 810 km yapmışız.
Day 2
This is our luck that the weather was good today and it was really enjoyable to be on the road.We were listening music from our mp3 and climbing the İda Mountains.Deniz turned to one of the beautiful village called Yeşilyurt which was like Şirince.
We got in the ferry from Çanakkale to Kilitbahir.Following the way to Keşan then to Edirne.We stayed in Aslanlı Hotel which is 8 km far away to Kapıkule border.
After we talked about the championship's rules,we went to sleep early.Because tomorrow would take really long.
From Bodrum to the border we did 810km.

26.09.2010 Pazar Bodrum-Ayvalık






1.Gün
Macaristan'ın küçük bir şehri olan Debrecen'de '' Dünya Balon Şampiyonası '' na katılmak üzere yola çıktık.Pilotumuz İsmail Keremoğlu'na yarışmada yer ekibi olarak destek vereceğiz.Balonumuzu bir minibüs taşıyor,biz de yine motorsiklet üzerinde yollardayız.Biz Bodrum'dan yola çıktık,diğerleri Kapadokya'dan ; Edirne'de buluşmak üzere sözleştik.
Bafa Gölü'nde kahvaltı molası ve İzmir'de aile ziyareti sonrası Ayvalık'ta Cunda Adası manzaralı Özer Motel'e yerleştik.Ayvalık olurda tostu ve papalinası olmaz mı? Sakızlı kurabiye de cabası yummy.....
Akşam Ayvalık'ın ara sokaklarında dolaşmaktan çok keyif aldık.''Biz var yine gelmek.''
Day 1
We left from Bodrum for joining Hot Air Balloon Championship which is in Debrecen-Hungary.
Our Pilot is İsmail Keremoğlu from Kapadokya(Sultan Balloon:)We would meet in Edirne close to the border.One minivan was carrying the balloon and the basket,Deniz and İsmail were driving their bikes.And Of course I was the cameraman.
On the way first stop was the Bafa Lake for breakfast.Second stop in İzmir to visit Deniz' dad.
Finally we arrived our first hotel in Ayvalık which has a beautiful Cunda Island view.
Hightlights in Ayvalık ; eating papalina fish , Ayvalık Toast and cookies with mastic....yummy....
We strolled around the narrow streets in Ayvalık.Nice...''I will be back.''